Tysværmann dømt for seksuelt misbruk

En 38 år gammel mann fra Tysvær er av Haugaland Tingrett dømt til sju og et halvt års fengsel, for seksuelt overgrep på sin egen datter og hennes to 14 år gamle venninner.

Datteren bor i en annen kommune med sin mor, men tilbringer helger hos sin far i Tysvær. Under flere av sine overnattingsbesøk, tok hun med seg venninner. Ved to av disse tilfellene skal det ha gått alvorlig galt. En gang i tidlig i 2013 og en gang sent dette året, skal faren ha utført samleier med to av hennes venninner – som den gang var 14 år gamle. Han skal også ha presentert dem for sexleketøy. Også datteren skal ha blitt utsatt for dette.

38-åringen er også dømt til å betale jentene erstatning på henholdsvis 200.000, 175.000 og 50.000 kroner.

Han ble også dømt for ulovlig besittelse av våpen, samt uriktig oppbevaring av våpen og utstyr.

Mannen erkjente selv ikke straffskyld. Han skyldte også noe av oppførselen sin på sykdom, noe som aktoratet ikke fant relevant for saken.

Det ble funnet spor etter sæden hans i trusen til den ene jenta, noe som retten mener avslører løgnene til tyværmannen direkte.

38-åringen får over «normalen» i straff for forholdene. Han anker dommen videre. Noe som vil medføre enda lengre saksbehandlingstid og venting for jentene – som allerede har ventet i over to år på en dom.