Grinde-elevene avsluttet den musikalske skoleforestillingen med en egenkomponert sang, inspirert av klassikeren «We will rock you».  
Foto: Karina Søvik
Grinde-elevene avsluttet den musikalske skoleforestillingen med en egenkomponert sang, inspirert av klassikeren «We will rock you».

Fortalte musikkhistorie

Rundt 450 personer fant veien til Grinde skole , der elevene tok publikum med på en underholdende reise gjennom musikkhistorien.

Av Karina Søvik
Annethvert år setter Grinde skole opp en forestilling der alle elevene er med og bidrar. I år var det teppefall for forestillingen «We will rock you», som tok for seg musikkhistorien fra 1950-tallet til i dag.

Litt kult
Elevene har arbeidet med forstillingen siden nyttår, og alle klassetrinnene hadde fått utdelt hvert sitt tiår. Skoleelevene sang og danset seg gjennom storheter som Elvis Presley, Michael Jackson, ABBA og Spice Girls. De trakk også fram viktige historiske hendelser som månelandingen og starten på det norske oljeeventyret. Og publikum ble underholdt. Rundt 450 personer, både store og små, koste seg på den store premieredagen.
– Vi har lært mye om musikkhistorien disse månedene, og en del av det vi har hørt på er faktisk litt kul musikk. Men de så litt rare ut. De hadde veldig fargerike klær, og supermerkelige frisyrer, sier sjetteklassingen Andreas Demoz om 70-tallet sin musikkstil.
– De trosset også regler med dansingen sin. De begynte å danse litt mer fritt og vågalt, og gjerne ikke så «stivt» som de gjorde tidligere, legger klassevenninnen Caroline Matsen til.
Det var tydelig at rockeklassikerne fenget elevene, men gjerne ikke nok til å toppe dagens hitlister. 
– Musikken var kul, spesielt rockemusikken, men ikke så kul at vi kommer til å høre på den etter at forestillingene er slutt, flirer alle sammen.

IMG_7769