Til helgen sesongdebuterer Lars Magne Ullvang fra Tysvær kano og kajakklubb under Copenhagen Spring Regatta. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Lars Magne Ullvang. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ullvang sesongstarter i Danmark

Til helgen sesongdebuterer Lars Magne Ullvang fra Tysvær kano og kajakklubb under Copenhagen Spring Regatta som er åpningsstevnet i Danmark.

De norske padlerne klarte under fjorårets VM ikke å kvalifisere en K4 til OL i Rio de Janeiro, det er nå 2 ledige plasser til OL på K1 1000m og 1 ledig plass på K2 1000m som blir delt ut under den europeiske OL-kvalifiseringen i Duisburg, Tyskland i midten av mai. Copenhagen Spring Regatta er en viktig stevne for de norske padlerne ettersom resultatene i helgen vil ha stor betydning for hvem som blir valgt til å kjøre K1 og K2 under OL-kvalikken om en måneds tid. Lars Magne satser på å kapre den norske plassen i OL-kvalikken på K1 1000m og dermed få muligheten til å kjempe om en plass på denne distansen til OL.
Lars Magne og resten av det norske seniorlandslaget har tilnærmet vært kontinuerlig på diverse treningsleirer siden nyttår, med blant annet 2 høydeopphold og padlesamlinger i både USA og Portugal. Lars Magne er nå i ferd med å komme i god form og det blir spennende å se hvilket nivå han er på sammenlignet med de andre norske padlerne og fjorårets verdensmester på K1 1000m, danske Rene Poulsen under helgens stevne.