Lars Helge Kvinnesland. Foto: Lasse Staurland
Lars Helge Kvinnesland. Foto: Lasse Staurland

– Utrolig lagånd

Skjold-trener Lars Helge Kvinnesland er både lettet og glad over å være i en semifinale i Norway Cup. Det er en lagseier på alle nivå.

– Vi hadde egentlig så god kontroll at det ikke var noe stress mot slutten. Vi var best hele kampen og de hadde ikke et skudd mot mål. Men de kjempet hardt og brukte lang tid på alt. Vi var tålmodige og fikk våre mål. Den jubelen og den gleden som er etter en slik kamp, burde alle få kjenne på. Vi har vært samlet som et lag, spilt som et lag og inkluderer alle. Det gjelder også foresatte og andre som jobber for laget, sier Lars Helge Kvinnesland.
Like etter kampslutt mot spanske Club de fútbol La Nucia ønsker han å trekke fram det å lykkes som lag.
– Vi gjør alt i sammen her i Oslo. Vi sover i telt, spiser sammen og gjør ting etter kampene som holder guttene samlet. Nå er det middag klokken 13, før et par skal ut på Pokêmon-jakt. Så er det fullt fokus på kampen klokken 19.30. Noen av oss skal ned å se den andre kvartfinalen som starter nå, sier Kvinnesland.

Følelser
– Hvordan er det å være trener i en kvartfinale for juniorer i Norway Cup?
– Det er mange føelelser som jager igjennom oss. Men dette var en kamp hvor alle jobbet knallhardt og ikke lot ser rive med av det de gjorde. Vi ventet og fikk de sjansene som vi trengte. Til slutt kunne det blitt både 3 og 4-0. Etterpå jubler vi sammen hele gjengen. Akkurat nå er det kjekt på Norway Cup, sier treneren.
– Hvordan lader man opp til en slik kamp på en campingplass?
– Vi var tidlig oppe etter en regnvåt natt. Spiste en god frokost og møtte i god tid til kampen. Det virket som om alle var på, og vi leverte nok en gang, etter en lang uke.
– Mye Skjold-folk i Oslo?
– Det er en flott gjeng som støtter laget. Det setter vi stor pris på. Dette er ein seier for alle som er glad i Skjold, avslutter Kvinnesland, som har med seg Ståle Berge og Lasse Staurland i trenerteamet.

VI FØLGTE KAMPEN: https://tysver-bygdeblad.no/2016/08/05/vi-folger-skjold-norway-cup/