Rune Stokkeland og Maiken Therese Osaland Torvestad venter spent på om en van kupongene fra meny Aksdal gir en halv milliard i gevinst. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Rune Stokkeland er butikksjef i Meny Aksdal. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ti delte 305 millioner

Etter 41 uker gikk endelig lykketallspotten i VikingLotto. For første gang siden 4. november var det spillere som hadde seks rette inkludert lykketallet.

En andelsbank med ti nordmenn hadde den eneste norske vinnerrekken, og dermed deler de ti spillerne i overkant av 305 millioner kroner.

Det var ny onsdag og ny mulighet for å vinne i VikingLotto.I uke 32 passerte VikingLotto potten en halv milliard kroner for første gang i historien. Årsaken til at potten er så stor, er at ingen har vunnet lykketallspotten siden 4. november 2015.
I tillegg ble det trukket en vinnerrekke i Danmark. Dermed ble den internasjonale lykketallpotten delt likt mellom den norske andelsbanken og den danske vinneren.

Vi snakket med Maiken Therese Osaland Torvestad og Rune Stokkeland før kveldens trekning.
– Vi merker at det er flere som spiller og de som spiller en kupong i uken har nå øket til fire-fem, sier Maiken Therese Osaland Torvestad. I Meny Aksdal sin tippekiosk er det hektisk på trekningsdagen.
– Vi har merket en generell økning og det er ingen tvil om at den store potten trekker folk. Hos oss i Meny Aksdal er det mange som tipper hver dag, men akkurat nå er det liten tvil om at onsdagen er blitt en favoritt, sier Stokkeland.
Og hvis en av dere vinner da. Da trengs det en ny butikksjef og en ny lottoselger fra i morgen av?
– Vi tror nok at den som vinner en slik som bør holde det for seg selv så lenge som mulig. Hvis en privatperson vinner 500 mill så bør kanskje noe også går til et godt formål. Vi vet ikke, men vi stiller neppe opp på et nytt bilde med en slik gevinst, smiler de to hos Meny Aksdal.

Slik ble potten fordelt:

Førstepremiepotten var på ca 12 millioner. Denne ble delt på de to vinnerne.
Lykketallspotten var på 398 millioner kroner. Denne ble delt på de to vinnerne.
Den norske lykketallspotten var på 100 millioner kroner. Denne gikk kun til det norske vinnerlaget.
Det er den største premien som noen gang er blitt utbetalt for én vinnerrekke fra Norsk Tipping.

De ti vinnerne er:

En kvinne fra Bærum
En mann fra Akershus
Tre menn fra Oslo
To menn fra Oppland
En kvinne fra Oppland
En mann fra Hordaland
En mann fra Sør-Trøndelag