Stegaberg-jentene imponerte i den historiske kampen mot Pyongyang fra Nord-Korea. Foto: Aud Irene Eikemo/Stegaberg
Stegaberg-jentene imponerte i den historiske kampen mot Pyongyang fra Nord-Korea. Foto: Aud Irene Eikemo/Stegaberg

Imponerte i den store «snakkis-kampen»

Stegaberg-jentene på J14 har nettopp kjempet seg gjennom sin livs opplevelse. 0-5 mot Pyongyang er en kamp for historiebøkene.

– At det var klasseforskjell på lagene var vi klar over, men jentene gjorde en knalljobb og jeg har aldri sett de så slitne etter en kamp, sier trener Arthur Amundsen. – Utrolig spennende å spille mot jenter fra Nord-Korea. Tenk å få oppleve noe slikt, sier kaptein Malene Kvinnesland.
Kampen mellom Stegaberg og laget fra Nord Korea har vært en snakkis siden det ble kjent at de var i samme gruppe.
– Det er selvsagt helt utrolig å møte et lag fra et slikt land, og jeg er stolt over at idretten kan være med å bidra til forsoning. Det er i alle fall det vi håper. Jeg tror jentene har lært mye av dette og vi er stolt over den prestasjonen vi har levert gjennom en knalltøff kamp, sier trener Amundsen.
– Da dommeren blåste og vi som var kapteiner skulle møtes dunket det litt ekstra. De hadde emd en tolk og vi fikk en vimpel av de. Den blir et spesielt minne. Kanskje de henger opp Stegaberg-vimpelen i Nord-Korea når de kommer hjem. Akkurat nå er det litt tomt her på mange måter. Det har vært mye snakk om denne kampen. Nå er det over og vi kan konsentrere oss om B-sluttspillet. Likevel er dette en opplevelse for livet, forteller kaptein Kvinnesland.
– Det var en som skrev på facebook at det er større sjanse for å bli invitert til middag hos Kongen, enn å få håndhilse på en person som er født og oppvokst i Nord-Korea. Hva tenker du om det?
– Vi har snakket om det, og jeg ser nå hvor spesielt dette møtet var. Det var nok en grunn til at det var svært mange på kampen. Dette er nok spesielt også for Norway Cup, sier Malene Kvinnesland.

Mer om det spesielle oppgjøret i papiravisen på torsdag.