Lars Magne Ullvang. Foto: privat
Lars Magne Ullvang. Foto: privat

«Kongen» av K1 500 meter

Lars Magne Ullvang ar favoritt, men K1 500 meter er en vanskelig distanse å vinne. Alt kan skje. Men Tysvær-padleren var iskald og hentet hjem sin 2. Kongepokal.

I dagens finale hadde han få problemer med å slå Amund Vold og var sju tideler foran OKK padleren i mål.

Ordfører Sigmund Lier har denne kommentaren til en av kommunens aller beste ambassadører: «Gratulerer til Lars Magne Ulvang med Kongepokalen. Han leverer gong på gong og er ein fantastisk flott ambassadør for Tysvær kommune og for idretten. I tillegg representerer han også ein klubb som gjer ein imponerande innsats for mange. I dag skin sola for Ulvang og tysværidretten,» hilsen Sigmund Lier, ordfører.

Trener Lavrans Eikje har sendt følgende oppsummering av helgen:
I dag var det klart for K1 500m under NM i padling hvor kongepokalen var satt opp til vinneren av distansen. Lars Magne Ullvang stilte til start som favoritt etter å ha blitt nr 11 i VM forrige helg på samme distanse. Finalen utviklet seg til et tett løp med Lars Magne og Jon Amund Vold fra Oslo kajakklubb. Med 200m igjen ledet Lars Magne med en båtlengde noe han klarte å holde inn til mål og ble dermed vinner av årets Kongepokal, 0.8 sek foran Jon Amund.
Senere på dagen fulgte Lars Magne opp med bronse på K1 5000m og Lars Magne tok dermed medalje under alle helgens løp i NM.

I juniorklassen ville ikke Elise Erland være noe dårligere enn Lars Magne og klinket til med NM gull på K1 500m like foran storfavoritt Maria Virik fra Bærum kajakklubb. På langløpet fulgte Elise opp med en ny sølvmedalje, Elise tok dermed også medalje under alle 4 distanser i helgens NM.

Elise Erland

I Ungdomsmesterskapet i lagbåt tok TKKKs K4 med Sander Askeland, Marius Alne, Karl Kristian Kyvik og Leander Helgesen revansj over Njørd etter gårsdagens noe sure nederlag på K4 200m da de i dag sikret gullet på K4 500m foran Njord kajakklubb. Karl Kristian og Leander padlet senere på dagen også inn til bronse på K2 3000m.

I gutter 14 år klassen sikret Sander Askeland seg seieren på K1 500m og er dermed i posisjon til å vinne Norges Cupen sammenlagt i Gutter 14 år klassen dersom han vinner alle løpene i sin klasse under Norges Cup avslutningen på hjemmebane om 2 uker.