Det er vondt å være Nedstrand-spiller om dagen. Rikard Aksland og NIL tapte i kveld 2-0 for Vetle Aareskjold  og Falkeid. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
NIL og FIL starter serien på bortebane i 2018. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ingen hjelp å få fra Falkeid

To lag som begge mangler mange sentrale spillere for tiden, møttes til et slags slag om 6. divisjon i Tysvær. Tabellen lyver ikke. I år er det Falkeid som er best og de vant fullt fortjent 2-0 over Nedstrand. Dermed ligger Nedstrand fortsatt ille til i bunnen av tabellen.

Det er nesten litt trist å se hvor mange som har måtte gi seg, eller som det ikke passer for en fin høstkveld i 6. divisjon. Både Falkeid og Nedstrand hadde like mange i manko, som de hadde spillere på banen. Mot slutten av slaget om Tysvær var det nesten som en juniorkamp.
– Vi må hele tiden gjøre endringer og får ikke stabilitet inn i det vi gjør. Alle jobber og vil mye, men samspill blir det lite av. Vi vinner 2-0 fordi vi vil mest og scorer mål i en kamp med en del store sjanser, sier Falkeid-trener Tor Gismarvik.

– Må få mål
Nedstrand-spiller Svein Thore Kleiberg var nærmest mål i 1. omgang da en suser av et frispark strøk stolpen til Daniel René Mikkelsen. Men ballen ville ikke i mål verken da eller senere.
– Det er ikke kjekt dette. Vi får rett og slett ikke mål nok. Da blir det litt dårlig stemning og ikke minst dårlig med poeng. I dag ble kampen preget av at de scoret før det var gått ett minutt av 2. omgang. Da henger vi ikke med, og det blir vanskelig å komme tilbake, sier Kleiberg som nå er utespiller for NIL.

Gikk på en smell
1-0 kom ved Vetle Aareskjold. Han lå nede en stund i 1. omgang etter en duell med keeper Roy Marius Helgeland. Etter 46 minutter scoret han og like etter gikk han kvalm av banen.
– Jeg fikk meg en smell og var litt susen. Ville prøve meg litt etter pause, men nå er det nok. Kjekt å få seg ett mål, sier den tidligere Nærbø-spilleren.
Like før slutt jobbet Herman Lønning Mokleiv inn 2-0, fortjent nok.

Les mer om kampen i papiravisen på torsdag.

Kampfakta

Falkeid 2 (0)
Nedstrand 0 (0)
6. div. avd. 4
Troppene kunstgress
1-0 Vetle Aareskjold (46)
2-0 Herman Lønning Mokleiv (86)
Dommer: Zia Kazemi, Djerv 1919
Tilskuere: 25