Det var mørkt på Løvebakken i kveld, men gjengen fra Tysvær ser nå et lite lys i skattesaken som har engasjert de siste ukene. Borghild Yrkje, Sigmund Lier, Ola S. Apeland og Harald Stakkestad var alle på plass i Oslo. Foto: Privat
Det var mørkt på Løvebakken i kveld, men gjengen fra Tysvær ser nå et lite lys i skattesaken som har engasjert de siste ukene. Borghild Yrkje, Sigmund Lier, Ola S. Apeland og Harald Stakkestad var alle på plass i Oslo. Foto: Privat

– Litt lys i mørket

Det var et stort engasjement på Løvebakken i kveld. Engasjerte politikere sto i kø for å snakke ned regjeringens forslag til statsbudsjett. En ting har de felles. Kutt i skatteinngangen vil ramme dem hardt.

– Det har vært en flott markering her i Oslo. Tidligere ordfører Borghild Yrkje har hatt en appell og det er stor kampvilje å spore her. Akkurat nå ser det ikke ut til at regjeringens forslag til så rask stans i eiendomsskatten har flertall på stortinget. Det kan bli vedtatt en ny konsekvensutredning som kan gi oss litt med tid til arbeide med denne prosessen, sier ordfører Sigmund Lier på telefon fra Oslo.
Kampen er langt fra over da det vil bli opprettet et lovutvalg som skal se på denne skatten.

80 kommuner og 140 nåværende og tidligere ordførere var med på markeringen foran Stortinget.