Kunder kjører rundt og rundt og leter etter parkering i Aksdal. Til og med handikapplassene var opptatt, før eierne fikk melding og flyttet bilene. Birge Nymark er frustert - nok en gang. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Kunder kjører rundt og rundt og leter etter parkering i Aksdal. Til og med handikapplassene var opptatt, før eierne fikk melding og flyttet bilene. Birge Nymark er frustert - nok en gang. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Kaos i Aksdal: – Dette er ille

I dag møtes skole- og barnehageansatte til kurs i Tysværtunet. Fullt hus inne og totalt kaos ute. – Dette er ille, sier Meny-sjef Birge Nymark.

Det tok ikke mange minuttene etter at kurset starter før de første meldingene kom.
– Ka F**n er det som skjer i Aksdal. I dag blir det handel på Frakkagjerd.
– Nå må de få gjort noe med parkeringa rundt senteret. Står biler på handikapplassene og på fortauet. Er det ingen som styrer dette???

Vi sendte meldingene videre til kjøpmann Birge Nymark. Han blir trist når han hører om dette – igjen.
– Vet ikke hvor mange ganger vi har hatt oppe dette med planleggingsdagene i kulturhuset. At det ikke er en eneste parkeringsplass å oppdrive rundt senteret en hel dag får konsekvenser for alle her. Dette viser behovet vi har for en ny parkeringsplass i vest. Den må de bare starte opp med, for jeg tror ikke dette er siste gangen det er kaos, sier Nymark.
– Hva kan en gjøre?
– Mange av de som er her kommer fra Frakkagjerd-området. De kunne kjørt tilbake til skolen i pausen, parkert der og kommet tilbake i noen få biler. Her er det mange som har kommet 1 og 1, noe som ikke er bra. Vi får håpe, men jeg har ikke tro på at de «gidder» å ta tak i det i dag heller, sukker en frustrert Nymark.

Biler som står ulovlig parkert blir nå vurdert meldt til politiet.