Halvor M. Stakkestad fra Tysvær brannvesen fikk raskt kontroll på brannen på Frakkagjerd. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Halvor M. Stakkestad fra Tysvær brannvesen fikk raskt kontroll på brannen på Frakkagjerd. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ny gressbrann på Frakkagjerd

Like etter klokken 15.30 ble det meldt om en ny gressbrann i skogen mellom Frakkagjerd ungdomsskole og kunstgressbanen til Stegaberg. Ansatte ved Frakkagjerd ungdomsskole og brannmannskap fra Aksdal fikk raskt kontroll på brannen. To lokale ungdommer har tilstått å stå bak brannen.

Det er et område på omtrent 100 kvadratmeter som er svidd av like bak det søre-målet på kunstgressbanen. Nok en gang er det i et område hvor det kan se ut til at noen må ha «hjulpet» til med å få satt fyr.
Det er bare noen få uker siden sist det brant i det samme området og begge brannene har flere likhetstrekk. Begge er i området like ved turstien. Begge er i en «ring» hvor det normalt sett ikke er fare for spreding. Og det er begge gangene observert ungdommer på moped.
Nok en gang var det en gruppe ansatte ved ungdomsskolen som slukket det meste av brannen, og de fikk etter hvert bistand fra Tysvær brannvesen som rykket ut og slukket resten av brannen, og drev med etterslukking i en periode.

OPPDATERT 18.30: – Det kan se ut som om det er barns lek med fyrstikker som var årsak til brannen, melder politiet på Twitter klokken 16.47. Politiet opplyser de er i kontakt med to mistenkte gutter på 14 år.

OPPDATERT 21.00: To gutter har tilstått at de har vært uheldige under leg med fyrstikker. Politiet har snakket med guttene som begge er lokale ungdommer.

Det er som kjent svært stor brannfare for tiden, og det er lite som skal til for at det skal ta fyr.