Aleksander Gundersen scoret ett mål, men var ellers lite med i spillet mot Voll som vant 5-2. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Aleksander Gundersen hadde ein god periode og skåra fleire mål. I kveld må han finne fram skåringsforma igjen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

En grusom kveld i Grinde

Voll scoret de mest utrolige mål. Skjold sviktet i alle ledd. Det var til å grine av. Gjestene vant 5-2 i det som er den dårligste Skjold-kampen på lange tider.

Det var kampen da alt skulle snu, og trepoengerne skulle gjøre sitt inntog. I stedet ble det tabbe på tabbe, feilvurdering etter feilvurdering og rett og slett nitrist. Ikke for Voll-spillerne som opplevde en eventyrstund med gavepakker i bøtter og spann.
0-1 kom etter en grusom feilpasning. 0-2 kom sekunder etter pause på et skudd fra egen halvdel. 0-3 kom på en straffe hvor Skjold-forsvaret ikke hang med. 0-4 kom etter et frispark fra 20 meter som ble limt i krysset. 1-5 kom fra Leif Andreas Torjussen 10 sekunder etter at han kom inn på banen, og med ryggen.
Skjold sine? Aleksander Gundersen og Gøran Kallevåg iskalde noen få sekunder. Resten var beksvart.
– Kanskje den verste kampen i år og det er mye å velge i. Vet ikke om jeg har opplevd maken til mål imot. Greit nok at de har utrolig flaks, men vi serverer dem mulighetene. Dette var bare helt utrolig dårlig. Vet nesten ikke hvor jeg skal begynne, sier trener Tor Martin Hegrenes.

Personlige feil
Kanskje vi kan hjelpe til med oppsummeringen.
Forsvaret som denne gangen inkluderte spissen Vegard Steinsland brukte alt for lang tid på å sette i gang spillet. Midtbanespillerne Tollak Emil Gismarvik og Mats Steinsland ble for like og for veike mot tøffe Voll-spillere. Framme løp Daniel Aarås, Aleksander Gundersen og Berge Ohm i ring, uten å få noe å jobbe med. Mellom dem og forsvaret lå også Sander Hettervik, uvanlig unøyaktig i sitt spill. Petter Haraldseid fikk prøve seg på venstresiden uten å lykkes. I mål en uheldig Jomar Skrunes.
Det var rett og slett dårlig over hele linjen.

Lyspunkt
Mot slutten slapp trener Hegrenes inn en rekke ungdommer. Friske ben mot trøtte ben gir ofte resultater.
– Jeg fikk en fin ball av Ole (Johan Skare) la ballen over på venstre og satte ballen i mål. Vet ikke om jeg har scoret med venstra før, sier Gøran Kallevåg.
Men som sagt dette var ingen normal kveld. Eneste lille lyspunkt var at Djerv 1919 slo Hundvåg 5-1. Sjelden har Djervane fått så mye jubel i Grinde.

Flere kommentarer og spillerbørs i avisen på torsdag.

Daniel Aarås er tilbake på midtbanen, uten at det hjalp mye i kveld.

Kampfakta

Skjold 2 (0)
Voll 5 (1)
4. div. avd. 2
Grinde kunstgress
0-1 Georg Strømstad (31)
0-2 Anders Haugen (46)
0-3 Magne Stokka (str. 53)
0-4 Anders Haugen (55)
1-4 Aleksander Gundersen (66)
1-5 Leif Andreas Torbussen (68)
2-5 Gøran Kallevåg (89)
Dommer: Johan Kjellesvik, Haugar
Tislkuere: 50