To glade gutter etter at Daniel Aarås har scoret vinnermålet. Jonas Wergeland var først av gratulantene. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
To glade gutter etter at Daniel Aarås har scoret vinnermålet. Jonas Wergeland var først av gratulantene. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Daniel Aarås sørget for stang inn og tre poeng

Det har vært mye stang ut for Skjold i år. Men i kveld, da det gjaldt som mest sendte Daniel Aarås av gårde et skudd som endte med stang inn og sørget for 1-0-seier over Randaberg. Det var utrolig herlig å se den ballen suse i mål. Mitt viktigste mål på svært lenge, sa matchvinneren.

Det ble som ventet en krig om hver ball, og om hver sjanse til å få den avgjørende scoringen. Både Randaberg og Skjold ligger utsatt til på tabellen, og kvalikplassen er det ingen som ønsker. Dermed ble det ingen festforestilling, men en oppvisning i kjemping til siste slutt.
– Det er greit nok at jeg scoret målet, men dette var en skikkelig lagseier. Alle jobbet og sleit som galne, og vi fikk betalt. Nok en gang var det skummelt mot slutten, men denne gangen klarte vi å stå i mot. Det var en utrolig deilig følelse da dommeren blåste av, sier Aarås og ramser opp en rekke med lagkamerater som han synes gjorde en strålende jobb.

Taktisk suksess
For trener Tor Martin Hegrenes var det et skikkelig press før kampen. Skjold har lite å gå på, og tre poeng var et krav. Han gjorde grep og fikk betalt.
– Vi flyttet frem Jonas Wergeland for å ha luftstyrke i alle ledd. I etterkant kan vi si vi lyktes med det. Det ble mye kjemping og duellspill, noe som egentlig ikke passer oss. Men vi jobbet og slet og fikk betalt for det gjennom tre poeng. Langt fra den beste prestasjonen vi har gjort, men i dag skulle vi ha full pott, og spillerne gjorde det de måtte for å klare det. Derfor er jeg strålende fornøyd med 1-0, sier Skjold-treneren.
Og det var et høylytt lettelsens sukk som gikk gjennom de cirka 100 som hadde møtt opp i Grinde.
– Jeg vil si det er mer intenst og herlig å vinne 1-0 i en slik kniven på strupen kamp, enn om vi hadde vunnet 5-0, om du forstår. Her fikk vi virkelig kjenne på det. 1-0 og tre poeng. Det blir en herlig kveld, sier Daniel Aarås.

Krig
Det var spillemessig en svak kamp mellom to lag som var tydelig preget av alvoret. I første omgang bølget det att og frem uten de store sjansene. Daniel Aarås fikk ballen på kanten av 16-meteren og sendte i vei et skudd/innlegg som dalte i lengste hjørne via stangen og mål. resten av omgangen var en orgie i feilpasninger og dueller.
I andre omgang startet Skjold greit, før gjestene hadde en lang periode hvor ballen stort sett var på hjemmelaget sin halvdel. Så slo skjold tilbake og Sander Hettervik hadde et par gigantsjanser, blant annet alene med keeper, uten uttelling. Så kom det en ti minutters sluttspurt, men Skjold-keeper Jomar Skrunes hadde denne gangen full kontroll.
Dermed vant Skjold den viktige sekspoengskampen, og det fordi de fikk ballen i mål. Det klarte ikke gjestene, som dermed får Skjold opp i ryggen på tabellen.
Neste fredag venter topplaget Djerv 1919.

Hundvåg – Vidar 1-2. Det betyr at Skjold passerte Hundvåg.

Mer om kampen og spillerbørs som vanlig, i avisen på torsdag.

Kampfakta

Skjold 1 (1)
Randaberg 0 (0)
4. div. avd. 2
Grinde kunstgress
1-0 Daniel Aarås (24)
Dommer: Sverre Flatebø, Karmsund
Tilskuere: 100