Håkon Karoliussen, Nina Westerlund Lie, Janna Kari Kvinnesland og Rikke Westerlund Lie er klare for Tysværtunet med «Juleknask». Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Håkon Karoliussen, Nina Westerlund Lie, Janna Kari Kvinnesland og Rikke Westerlund Lie er klare for Tysværtunet med «Juleknask». Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Juleknask, latter og løye

Lørdag blir det teater for hele familien i Tysværtunet. En nokså lattermild kvartett lover moro for liten og stor.

Stykket «Juleknask» er et barneteater for hele familien skal vi tro gjengen som nå øver i Tysværtunet.
– Hva handler dette om da?
– Nei, hva handler det egentlig om. Det er fire personer som har det hektisk før jul, og bedre blir det ikke når stykkets hovedperson mister smilet. Det er jo dramatisk i seg selv og slett ikke noe en kan ta lett på. Sentralt her er en julepopstjerne, en danserinne, som egentlig ikke kan danse, og den gamle, som er meg. Ja, så er Håkon (Tord) med da, ler Nina Westerlund Lie.
Håkon er Håkon Karoliussen, som sammen med Nina Westerlund Lie, Janna Kari Kvinnesland og Rikke Westerlund Lie er de som en treffer på scenen i Tysværtunet. Alle godt kjente fra diverse oppsetninger på Haugalandet.
Det er Rikke Westerlund Lie som står bak stykket, selv om gjengen påstår at det meste har blitt til gjennom en workshop.
– Vi har skrevet i reklamen for stykket at det er et humorfullt lite juleshow med hjerte i foten, ups nei i fokus, med fare for latter og løye. Det skal rett og slett være et kjekt familiestykke før julerushet setter inn. dette passer for alle. Her er det lett å forstå hva som skjer, og ingen skumle ting. Eller det å miste latteren er vel skummelt nok sier Westerlund Lie.
– Hvem er Rihanna Beate?
– Hun er en julepopstjerne som er sentral i stykket. Tror mange blir glad i henne. Egentlig har vi klart å lage et stykke som det er mye å bli glad i. Håper vi selvsagt, og gleder oss stort til å slippe løs i det fantastiske Tysværtunet. Datteren min Rikke har et flott navn på dette stedet. Hun kaller det for et «Multimediaslottet». Ikke verst navn det, sier Nina Westerlund Lie, som sammen med resten av kvartetten er hyperklare for å slippe seg løs i Tysvær.