Espen Eriksen og Gunnar Halle serverte nydelige julesanger med en tuch av jazz under dagens lunsjkonsert i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Espen Eriksen og Gunnar Halle serverte nydelige julesanger med en tuch av jazz under dagens lunsjkonsert i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Magiske julejazz-minutter

Espen Eriksen og Gunnar Halle kom og leverte smekre jazztoner bygd rundt kjente og kjære julesanger. Dermed ble det en skikkelig «God jul» lunsj i kulturhuset.

I nær 40 minutter spilte de sanger fra den kritikerroste juleplaten «Meditations On Christmas», og det var et lydhørt publikum som kunne nyte seg gjennom mer og mindre kjente julesanger.
Det var kanskje noen som var «litt» skeptiske til jazz før konserten, men det virket som om musikksjangeren fikk sine nye fans også denne gangen.
Lydmessig var det gjort et strålende forarbeid av Håvard Rasmussen, som under konserten klarte å skape et lydbilde som gjorde at en nesten følte en svevde med i sangene.
Eriksen og Halle er mestere i denne typen jazz og fremsto både lekne og svært konsentrerte der de improviserte foran godt over 150 fremmøtte.
Piono og trompet sørget for nydelig julestemning og ikke minst et frikvarter i en travel hverdag for mange.
– Det er kjekt å komme hit til Tysvørtunet. Tusen takk for at dere kom og takk for alle de fine tilbakemeldingene, sa Eriksen, som kommer fra Grinde.
Han hintet tydelig at dette er blitt en tradisjon å bygge videre på.
– Må bare få si takk til Bygdebladet og kulturhuset som gir slike muligheter til å spille musikk, og til å oppleve musikk. Dette er blitt en fin tradisjon, avsluttet Eriksen.

Med dette vil Tysvær Bygdeblad og Tysværtunet kulturhus ønske alle våre lunsjgjester en riktig god jul

Og hus vi er tiulbake allerede fredag 11. januar med grindebuanme «Muddy young».