Det var tydelig at frivilligprisen ble delt ut til rett vinner. Tove Høgemark og LHL skal feire sammen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Frivillig arbeid i Tysvær er så mangt. Det finnes også en egen pris. Her er fjorårets vinner Tove Høgemark. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tove Høgemark: – Stort for meg, de frivillige og LHL

Mange fikk fortjent applaus i Tysværtunet, men ingen kunne måle seg med den spontane applausen som kom da Tove Høgemark fikk frivilligprisen.

– Joda, jeg merket med den og det gjorde veldig godt. Vi er et lag med 404 aktive medlemmer som jeg er så heldig å være leder for. Dette er en pris jeg skal dele med alle, smilte Høgemark etter prisutdelingen i Tysværtunet.
– Hvordan er det å sitte i salen å få en slik pris.
– Jeg fikk vite det for noen dager siden, men klarte ikke å si det til mannen min før i dag morges. Dette er stort. Jeg tenkte litt på det her en natt, og jo, dette er fortjent. Ikke bare for at det er meg, men for at det vi i LHL gjør sammen. Så da applausen kom, kom der også en tåre.

Festtaler
Høgemark fikk mye ros etter at mottakelsen var over. – Dette var fortjent, gikk igjen blant kakespisende og kaffedrikkende fremmøtte.
– Vi er en stor familie og det er kjekt å kunne feire dette i sammen. Denne prisen vil ha et fokus på frivillig arbeid, sier Tove Høgemark.
– Det var mye skryt til frivillighet i dagens program.
– Jeg er redd det fort kan bli festtaler. Det å være frivillig er en tøff jobb som krever mye. Jeg håper at alle disse fine ordene kan settes ut i handling, sier en engasjert leder, i Tysvær og Bokn LHL.

Du kan treffe Tove Høgemark i avisens spalter på torsdag.