Nicholas Charalambous kan få en travel kveld mot Skjold. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Nicholas Charalambous kan få en travel kveld mot Skjold. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

«Stega» – Skjold: Keeperduellen ingen vil tape.

Nicholas Charalambous eller Håkon Bådsvik. Det kan bli keeperduellen i kveldens kamp, som ingen av de vil tape.

Nå har ingen av trenerne vist kortet med lagoppstillingene, men for Stegaberg er det mest sannsynlig at Nicholas Charalambous starter i mål. Morten Mæland er ikke med i troppen. I Skjold er det enten Håkon Bådsvik eller Håvard Spartveit som skal stoppe Are Søderlund & Co.

Håkon Bådsvik. FOTO: Hanne Cathrine Fagerland

Vi har fått noen tanker fra de nevnte keeperne.

Keeper Håkon Bådsvik er klar til kamp igjen etter en kort skadeperiode. Dette tenker han om kveldens kamp.
– Det er jo en kamp mellom to rivaler som de alltid lager en god ramme rundt. Jeg var med når Skjold tapte sist mot Stegaberg tror jeg. For oss så er dette først og fremst kun en treningskamp der vi prøve spillere i ulike posisjoner, men vi skal jo alltid vinne mot Stegaberg.
– Hva må dere passe dere for?
– De har vel et par målfarlige spillere, men ingen så vi ikke skal klare å håndtere. Samtidig må vi ikke bli for naive og ta for lett på det.
– Mange du kjenner på Stega?
– Vi har vel noen på laget som kjenne de godt, men jeg har ikke noe spesiell kontakt med de som spiller der, kun de som har spilt i Skjold tidligere. Disse kampene lever sitt eget liv og det gjorde den som var sist også. Uansett så går jeg alltid for seier uavhengig av motstander, samt holde nullen inkludert straffespark.
–Tips?
– 3-0.
Før Bådsvik legger på har han et spørsmål.
– Spille Harald Samuelsen på Stegaberg? Harald og Martin Samuelsen er søskenbarna mine…
Svaret på det er ja.

I mål for Stegaberg er det Nicholas Charalambous som tar plass i kveld.
– Det blir en tøff kamp, de er en divisjon over oss, noe som gjør dem til favoritter i en slik kamp. Men vi har det i oss og skal gjøre alt for å matche de. Vi stiller ikke opp og tror vi skal tape, vi stiller opp og er klar for å krige, og de skal slite med å vinne i kveld, sier keeperen.
– Litt mer enn bare en treningskamp?
– Vi legger mye i en slik kamp, selv om det «bare» er en treningskamp, så er det mye prestisje det spilles om, det er jo tross alt et ekte derby.
– Mange kjentfolk på Skjold?
– Kjenner ikke så mange som spiller på Skjold lengre, kjente flere før. Det er alltid noen kjente, men ingen jeg har noe kontakt med utenfor banen.
– Hva må dere passe dere for?
– Det vi må passe oss for er tempoet, at vi ikke blir hengende etter. Dette har vi trent på mye i vinter, både med formasjon og mye løping.
– Tips?
– Resultatet blir 1-0 seier til Stegaberg, jeg skal tross alt holde nullen.
Nicholas Charalambous spilte ikke sist lagene møttest. Da var han keeper på «Stega 2».
– Jeg var ikke med sist vi møttes. Har vært mer aktiv på B-laget de siste sesongene. Nå har jeg gitt meg der, og har fullt fokus på A-lager. Er mer konkurranse der (Morten Mæland), noe som gjør det kjekkere.

Her er troppene: https://tysver-bygdeblad.no/2019/02/18/stega-skjold-11-timer-til-kamp-her-er-troppene/