Halvor Hansen ble matchvinner for aller første gang. Tre poeng mot Ålgård på bortebane er råsterkt av Skjold. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Halvor Hansen er på plass på Klepp i kveld. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Forsvarskjempen kjempet inn seiersmålet

Ålgård mot Skjold ble en slitekamp, der Halvor Hansen sin scoring i 1. omgang var nok til tre Tysvær-poeng. – Herlig å bli matchvinner for første gang, sier stopperkjempen.

Målet kom etter innlegg på frispark fra Berge Ohm der Morten Bådsvik får en dobbeltsjanse og keeper redder, så plukker Mats Steinsland opp returen og legger igjen til meg som skyter fra 18 meter via ein Ålgård-spiller og i hjørnet, sier Halvor Hansen.
Midtstopperen ble mer og mer synlig utover i kampen, som Ålgård aldr fikk skikkelig tak i. Til det kjempet Skjold for bra om hver eneste ball.

– Kampen sett under ett så gjør vi en god spillende førsteomgang der vi komme oss mye rundt på sidene og får ein del rom. Vi slipper til veldig lite, utenom at Ålgård får en scoring annulert for offside, og så helt på overtid i førsteomgang straffe, som de brenner. Andre omgang er de en skikkelig krigeomgang, der hele laget står fram med en sinnsyk innstilling, og hele laget jobbet til krampå tok oss. Så alt i alt en skikkelige lagseier, sier matchvinneren.
– Hvordan føles det å være eneste målscorer?
– Det føles kjempebra det, første gang jeg er matchvinner. God følelse også siden jeg reiser offshore i morgen og går glipp av neste kamp… Men god følelse å reise offshore etter og bli matchvinner i en sånn kamp, sier Hansen.

Jevnt
Kampen kunne fort vippet i alle retninger, men et hardtkjempende Skjold-lag klarte å holde hodet kaldt. Til slutt var det faktisk gjesten som hadde flest målsjanser i protokollen.
Keeper Håkon Bådsvik var solid, forsvarsfirere var solid, midtbanen jobbet og slet i 90 minutter. Fremme var både Vegard Steinsland og Sander Hettervik mer enn nok for hjemmelaget.

Vi fulgte kampen minutt for minutt her: https://tysver-bygdeblad.no/2019/04/25/live-algard-skjold/