Bjarne Laastad Jr. møteleder, ordfører Sigmund Lier, Oddny Baustad, Arkitektfirmaet Knut Kolstø As, Terje Lindstrøm GL Prosjektservice , Kaspar Larsen, GL Prosjektservice, og Håkon Brandtzæg, eiendomsmegler 1. Foto: Marit Tvedt
Bjarne Laastad Jr. møteleder, ordfører Sigmund Lier, Oddny Baustad, Arkitektfirmaet Knut Kolstø As, Terje Lindstrøm GL Prosjektservice , Kaspar Larsen, GL Prosjektservice, og Håkon Brandtzæg, eiendomsmegler 1. Foto: Marit Tvedt

Rundt 100 nysgjerrige på «Den italienske landsbyen»

– Nå er det som var for godt til å være sant, blitt en realitet, åpnet Bjarne Laastad jr. presentasjonsmøte med.

Av Marit Tvedt
Storsalen måtte tas i bruk da Den italienske landsbyen ved Aksdalsvannet skulle presenteres denne tirsdagskvelden. Nærmere 100 personer hadde meldt sin forhåndsinteresse, et antall som er formidabelt for et byggeprosjekt nå når markedet beskrives som labert.
Første byggetrinn nederst ved vannet består av 32 boenheter. Byggestart forutsetter salg av minst 22 leiligheter, og man mener at dette kan oppnås før nyttår 2020. I så fall er det mellom 15 og 20 måneders byggetid før de heldige eierne kan flytte inn i sin nye bolig.
Etter hvert skal Den italienske landsbyen bygges oppover i terrenget, slik virkelige italienske landsbyer ligger. Utearealer med lekeplasser og møtesteder er tegnet inn i prosjektet, og materialer er valgt til å understreke «det italienske». Gatetun skiller byggetrinnene, og er designet for at beboerne skal oppleve sosiale møteplasser og opplevelser i selve «byen».
– Her kan du gå barføtt fra leiligheten din og dyppe tærne dine i vannet, sa arkitekt Oddny Baustad fra Arkitektfirmaet Knut Kolstø AS. De har utviklet prosjektet etter en ide som arkitektfirmaet Snøhetta hadde tilbake i 2007.

Ordfører Sigmund Lier kalte prosjektet for «Vestlandets fineste boligprosjekt». Han reklamerte for Aksdal, for sentral beliggenhet og for tilgang til alt det som et moderne kommunesenter kan tilby.
Salgsoppgavene er nå lagt ut, og det kjøres etter først til mølla-prinsippet. Hvis flere er interessert i samme leilighet, vil salg bli avgjort ved loddtrekning.
En fyldigere reportasje følger i neste papirutgave av Tysvær Bygdeblad.

Bilde 2: Storsalen i Tysværtunet var godt besøkt av interesserte som ville ha en første kikk på Den italienske landsbyen.