Petter Haraldseid og Skjold møter Kåsen i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Petter Haraldseid dundret inn 2-1-målet mot Sola 2. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

SPORT

Skjold sikret plassen med to perlemål når det trengtes som mest

Skjold – Sola 2 2-1 og Lura – Vard 2 3-0. Det betyr at Skjold spiller i 4. divisjon også i 2020. Og måten det ble avgjort på var sterkt av et Skjold-lag som har hevet seg kraftig.

Kveldens kamp hjemme på en nesten mørklagt Grinde kunstgras ble enda mørkere etter bare fire minutter. Sløvt forsvarsspill og gjestenes Kingsley Ehigiator scoret fra kort hold. Akkurat der og da så det ut som om tanken på nedrykk preget hjemmelaget.
– Vi har ligget litt over den vestre hengemyren i hele høst, men vi har tenkt og snakket mye om de tre siste kampene, og sjansene vi har der. Å få den i trynet etter fire minutter var ikke kjekt. Men jeg synes vi hevet oss litt etter hvert. Det ble mye att og fram, men vi fikk mer og mer tak på det. Etter 34 minutter fikk vi et frispark som jeg satte i mål. Det var utrolig herlig, sier kaptein Sander Hettervik.
Og målet var et klassisk rett i mål, mens motstanderen stiller mur.
– Jeg sto lenge og kikket på keeperen. Var litt usikker på om dommeren hadde blåst, men tok sjansen. Ballen føyk opp i krysset og ble godkjent. Det var viktig for oss, for jeg følte at kampen snudde litt der og da, sier Hettervik.

Å komme inn slik og avgjøre så mye er selvsagt stort for meg

Fra Ok til meget bra
Om 1. omgangen var ujevn så ble 2. omgangen en solid opptur for Skjold. Løpene kom oftere, og var smartere. På midtbanen begynte Adrian Strand og Mats Steinsland å styre. Fremover ble det jobbet på hver ball, og det smalt i aluminiumen et par ganger på kort tid. Bakover var Halvor Hansen opprydningssjef i kjent stil, og det var bare et tidsspørsmål om når vinnermålet skulle komme. Men det tok tid, veldig lang tid. Publikum måtte vente til klokken viste 83 minutter.
Petter Haraldseid forteller om hvordan han ble dagens helt, og avgjorde at Skjold spiller i 4. divisjon også neste år.
– Vi bygget opp et flott angrep fra høyre til venstre. Etter litt småspill på kanten ble ballen lagt over mot min venstreside. Jeg hadde fått klar beskjed om å ligge i bakrommet og vente, og der kom ballen. Jeg fikk et drømmetreff og kjente med en gang at den ville suse i mål. Utrolig herlig, og helt fortjent slik jeg ser det. Vi hadde store sjanser og var tålmodige. Å komme inn slik og avgjøre så mye er selvsagt stort for meg, sier Haraldseid.
Sola 2 klarte ikke å sette skjold under press i sluttminuttene, og dermed så ble det 2-1 og fornyet kontrakt.
– Det var godt. Så slipper vi å gå rundt å tenke på det i de siste kampene. Da kan vi slippe oss løs og fortsette med den spillet vi hadde i 2. omgang i dag, avslutter kaptein Sander Hettervik.

Spillerbørs og flere kommentarer i avisen på torsdag.

Andre resultat:
Lura – Vard 2 3-0 (det betyr at Vard 2 er seks poeng og minus 21 mål bak Skjold med to kamper igjen).
Åkra – FKH 2 2-0

Kampfakta

Terningkast 5

Skjold 2 (1)
Sola 2 1 (1)
4. div. avd. 2
Grinde kunstgras
0-1 Kingsley Ehigiator (4)
1-1 Sander Hettervik (34)
2-1 Petter Haraldseid (83)
Dommer: Arne Tveit Katla
Tilskuere: 45