– Jaaaaa. vegard Steinsland har satt inn 1-0 og Skjold er på vei mot seier over Kopervik. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Vegard Steinsland scoret to ganger i sin siste kamp. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

SPORT

Leken Vegard i leken avslutningskamp

Det var Vegard og Mats Steinsland det handlet om i og før Skjold sin siste seriekamp for året. En sa takk for seg, han andre ble «Årets spiller».

Mats Steinsland er «Årets spiller» i Tysvær Bygdeblad. En jevn og imponerende sesong har sendt midtbanespilleren hel til topps.
Men det var broder Vegard som stjal overskriftene både før, under og etter kampen mot Lura.
Før kampen fortalte han at nå er det slutt. Som 24-åring legger han opp. Etter 21 minutter scoret han sitt første av to mål mot Lura. Vi kan plusse på en målgivende, og en liten stund som kaptein.
– Dette var stort. Å avslutte på denne måten er helt fantastisk. I dag var vi best i alt og vant fortjent 6-0. At jeg fikk være med på det var ekstra stas. Hadde selvsagt en drøm om at det var slik jeg skulle avslutte dette. Kjekt at Mats ble kåret til årets spiller også. Den pokalen har han løpt seg til. Imponerende, sier Vegard Steinsland.
Spissen, som har vært plaget med skader tok seg god tid blant det store publikummet som hadde møtt opp den fine vinterkvelden.
– Det har kommet utrolig mange gode hilsener i dag, og nå skal jeg hjem og lese mer. Tusen takk til alle sammen. Håper de er fornøyd med avskjedskampen, smilte Vegard lurt.

Full kontroll
Skjold var best i absolutt alt i Grinde i kveld. Adrian Strand scoret sitt første for sesongen etter bare sju minutter. Et innlegg seilte inn i lengste kryss. Så var det tid for Gøæran Kallevåg, og Skjold ledet 2-0 etter bare 17 minutter. Så var det Vegard ganger to før dommeren blåste av for pause.
I andre omgang scoret Kallevåg sitt andre, før Jonas «soldaten» Staurland elegangt fikk avslutte årets sesong.
– Dette hadde vi full kontroll på. Å kunne avslutte på denne måten, med slik gladfotball var viktig for oss. Vi har egentlig hatt en strålende avslutning på sesongen, og dette toppet det. Nå gir jeg og Aleksander Nilsen oss, men dette var en fin avskjedsgave fra guttene på laget. 6-0 da gitt, det var saker det, smilte Bjørn Arne Steinsland.
Skjold jobber med å skaffe etterfølger, og dagens oppvisning må ha fristet eventuelle trenerkandidater.

PS! 1: Tollak Emil Gismarvik spilte midtstopper og spilte en strålende kamp.
PS! 2: Sjur Helle Homb kom inn mot slutten og debuterte for Skjold a-lag i serien.

Spillerbørs, mer om årets spiller og årets lag i papiravisen på torsdag.

Mats Steinsland er Året spiller i Tysvær Bygdeblad. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Kampfakta

Terningkast 6

Skjold 6 (4)
Lura 0 (0)
4. div. avd. 2
Grinde kunsgras
1-0 Adrian Strand (7)
2-0 Gøran Kallevåg (17)
3-0 Vegard Steinsland (21)
4-0 Vegard Steinsland (36)
5-0 Gøran Kallevåg (58)
6-0 Jonas Staurland (86)
Dommer: Michal Kotyza, Torvastad
Tilskuere: 80