Tysvær Bygdeblad har i samarbeid med Norfakta, spurt 500 tysværbuar om kva dei meiner om framtidige kommunegrenser og eventuelle samanslåingar Foto: Alf-Einar Kvalavåg
det er gjort en feil med utregningen av kommunale avgifter. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Koronaoppdatering 14. mars – oppdatert 14.45

I formiddag blir det meldt at alle kommunene på Haugalandet nå har en eller flere koronasmittede.

Det er ikke kommet melding om flere som er smittet i Tysvær, men som rådmann Sigurd Eikje informerte om tidligere i uken, er dette informasjon på kommunalt detaljenivå fylket ikke har vært interessert i å gå ut med. Vindafjord melder om sitt første tilfelle, og frykter det er en til.
Bokn er ikke med i oversikten som finnes i de største medieselskapene som VG og NRK, eller hos Folkehelseinstituttet.

Det er heller ikke meldt om nye restriksjoner i Tysvær i dag lørdag. Folk blir bedt om å holde seg hjemme, ikke hamstre, ikke reise til fjells, eller andre steder det er blitt oppfordret til at folk holder seg borte fra.
Så langt Tysvær Bygdeblad har oversikt over er alle arrangement i Tysvær nå avlyst. Så om det skulle henge plakater eller være annonser som forteller noe annet, så må en regne med at også dette er avlyst.

Totalt i Norge er det nå ifølge VG, 1033 som er smittet. En person er død som følge av smitte.

OPPDATERT KL 14.45: Tidligere har Helsedirektoratet opplyst at alle som har vært på reise i land utenfor Norden siden 27. februar 2020 skal være i hjemmekarantene i 14 dager etter hjemkomst. Nå inkluderes også Danmark og Island i en ny forskrift om karantene, opplyser regjeringen på sin nettside.

Tysvær Bygdeblad sin vaktelefon, om du har innspill eller tips, er 91811592 og aller helst via e-post til [email protected]