John Egil Osteig og Sigurd Eikje presenterer en app for Tysvær sine innbyggere.
John Egil Osteig og Sigurd Eikje presenterer en app for Tysvær sine innbyggere.

Tysvær ligger langt fremme: Lanserer innbygger-app

For å nå bredere ut til innbyggerne, lanserer Tysvær kommune en egen applikasjon. Den vil bli brukt aktivt for å informere om viktige og spennende nyheter om hva som skjer i Tysvær.

Innbyggerdialog og informasjon
– Tysvær kommune ønsker god innbyggerdialog og å legge til rette for at nyttig informasjon blir gjort tilgjengelig for innbyggerne i kommunen. Det er jo generelt mye informasjon til befolkningen fra ulike kanaler og kommunen selv publiserer nyheter som vi ønsker at målgruppen enkelt skal få med seg, sier rådmann Sigurd Eikje.
– Det å samle informasjon fra våre mange ulike kanaler og andre relevante aktører sine sider håper vi kan gjøre det litt enklere for innbyggerne i Tysvær, sier Eikje. Vi ønsker også å være i front når det kommer til digitalisering av de løsningene som kan gjøre hverdagen for innbyggerne enklere, fortsetter han.

Nyheter og pushvarsler
– Dette er en ny og spennende måte å kunne kommunisere med innbyggerne på. Med denne appen kan vi nå bredt ut til mange og sende ut “push-varsling” når vi har viktige oppdateringer. Det kan handle om trafikk, vann og avløp, folkemøter og arrangement, for å nevne noe. Nå er det om å gjøre at flest mulig laster ned appen, sier digitaliseringssjef John Egil Osteig.
– Tysvær kommune legger nå jevnlig ut oppdatert informasjon på sin nettside og i sosiale medier om korona-situasjonen. Nå vil appen bli et viktig hjelpemiddel. Vi håper med dette å gjøre det enda enklere for folk å holde seg oppdatert på nyheter fra kommunen, sier Osteig.

Slik finner du appen
For å laste ned appen går du inn i App Store eller Google Play på din mobiltelefon og søker opp Tysvær innbygger. Appen koster ingenting og du kan selv velge innstillinger for varsler og andre tilganger.

Kategorier
Du kan velge hvilke temaer du er interessert i å få pushvarsel om (kort melding på mobilen din). Dette kan du gjøre når du åpner appen første gang, eller du kan endre hvilke kategorier du ønsker å ha som favoritter.
Skal videreutvikles
– Fremover kommer vi til å utvikle appen videre, både det som handler om informasjon til og dialog med innbyggere og andre. Det skjer så mye i Tysvær både innen frivillighet, kultur og idrett, i næringslivet og i kommuneorganisasjonen, og det fint å kunne være med å bidra til å samle denne informasjonen på ett sted. VI håper at dette kan bli en nyttig app for innbyggerne i Tysvær på flere områder. Dette blir det spennende å jobbe videre med til det beste for innbyggerne i Tysvær, sier Eikje og Osteig samstemt.