Henrik Hundsnes, Aasmund Kaldestad og David Fielder i aksjon i Tysværtunet. Det ble store greier. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Henrik Hundsnes, Aasmund Kaldestad og David Fielder i aksjon i Tysværtunet. Det ble store greier. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Mektig, musikalsk, morsom og helt fantastisk julekonsert

Tenorane og Steffen Horn kom til Tysværtunet med et nykomponert program. Juekonserten er den beste kvartetten har servert noen gang. Og det sier litt.

Med mer sang, nytt materiale, og en god miks av de beste fra tidligere «Så ha ei god jul, da» så imponerte Tenorene og Steffen Horn enormt i Tysværtunet i kveld. Mange hadde funnet veien til storsalen til tross for koronaregler, og lysmesse på utsiden, og de fikk gåsehud opp til flere ganger i løpet av konserten.
Svenske David Fielder imponerte også stort og fikk fram spontan stående applaus allerede på sitt første innslag i Tenor-trioen. Tenorene hørtes bedre ut enn noen gang, lyden servert av Emil Thue var så balansert og ren at det var en lyst å sitte i salen. På det beste hørtes det ut som et kor av tenorer, og sangvalget var perfekt med tanke på disse tre herrers stemmer. Aasmund Kaldestad og Henrik Hundsnes vet vi hva står for på det beste, og i kveld var de nettopp der. På sitt aller beste.

Fra tilskuerplass er et vanskelig å finne dødpunkter underveis. Det er tidvis lekent og morsomt på scenen, men mye av de som tidligere kunne være forstyrrende, er nå rensket bort og byttet ut med kvalitet.
Da står en igjen med en rekke med klassikere, et par overraskelser og ikke minst en ufattelig mektig versjon av «O, helga natt».

Mer om den fantastiske julekonserten og kommentarer fra en svært fornøyd straumenbu og en like fornøyd svenske, får du i papiravisen på torsdag.

David Fielder

Julekonsert

Terningkast 6

«Så ha ei god jul da»
Tenorane og Steffen Horn
Henrik Hundsnes, Aasmund Kaldestad, David Fielder og Steffen Horn
Lyd: Emil Thue. Lys: Håvard Rasmussen
Tysværtunet
Dette sang de:
Det hev ei rose sprunge
Panis Angelicus
Nessun dorma
White Christmas
Romjulsdrøm
Elvismedley
Bella Notte
Anthem
Koppången
Ave Maria
The Prayer
I den mørke vinter (In the Bleak Midwinter)
Det lyser i stille grenser
Lyset du deler
Xmas-medley
When you wish upon a star
O come all ye Faithfull
Du grønne glitrende tre
Lukt av peiseld (Christmas song)
O Helga Natt