Det er noe silkemykt og fløyelsaktig over musikken til Kari Bremnes. Den biter, men på en god måte. Fullt hus og fantastisk konsertopplevelse i Tysværtunet i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Det er noe silkemykt og fløyelsaktig over musikken til Kari Bremnes. Den biter, men på en god måte. Fullt hus og fantastisk konsertopplevelse i Tysværtunet i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Vi trodde vi hadde hørt det nydeligste – så kom Kari Bremnes

Kari Bremnes sammen med Bengt Egil Hanssen på tangenter ble en silkemyk fredagskveld i storsalen i kulturhuset.  Er det mulig å skape slik magi? Svaret er ja…

Det er fort gjort å bli litt slapp i kantene etter en lang arbeidsuke eller en travel dag på litteraturfestivalen i Tysvær. Kari Bremnes alene på scenen med en svært så musikalsk følgesvenn på tangenter fikk oss til å kople ut, og lytte. Til hennes fantastiske tekster som glir inn som skapt for en litteraturfestival. Nydeleg balansert musikk ble servert, der hver akkord og hver strofe ville ha full oppmerksomhet fra den fullsatte salen.
Et bilde satt i hodet mitt underveis og det var uendelige mengder fløyel som svevde over oss. Lett smilende og sjarmerende fortalt og sunget. Med et spenn i det som blir servert noe som gjør Bremnes til en av de store norske både vokalister, men også visepop-komponister.

Variert
For de i salen som kunne sin Kari Bremnes, og de var det mange av, kom hitene på rekke og rad. Fint pakket inn i små underfulle historier. Det åpnet med «Det einaste vi ville» før det sakte gled over i «Glem ikkje» og den fantastiske «Trist når du får tenkt dæ om». Samlivssangen «Fantastisk allerede» fikk frem både smil og lavmælt latter i salen og ble belønnet med trampeklapp. Allerede etter låt fire. Bremnes har bare spilt en gang før i Tysværtunet, men var helt tydeleg på hjemmebane.
– Det er så mange likheter mellom Lofoten og Vestlandet at jeg kjenner meg hjemme her. Kjekt å se alle i salen og de var virkelig med. Ekstra stas at dette skjer under en litteraturuke, for tekstene er viktige for meg. Jeg er den typen komponist som lager tekstene først. Så kommer melodiene, og de kan forandre seg etter hvert, sa Bremnes etter nær 90 minutter med herlig musikalsk påfyll.

Bengt Egil Hanssen på tangentar.


Knallavslutning
Alle har sin favoritt og mange kunne huke av sin i løpet av konsertens fire siste låter. «Det er min sønn» er dessverre like aktuell som den gangen låta ble skrevet. “Nytt imellom oss» fikk spontan og fortjent applaus før kveldens høydepunkt «E du nord» kom veltene mot oss. For alle som har bodd noen måneder og år nordpå er dette en nasjonalhymne om lys, lyd, mennesker, håp og mørke. Det ble stående applaus og Leonard Cohens sang med norsk tekst«Alle veit jo det» som en verdig avslutning som ekstranummer.
Noe å trekke for? Nei.
Noe ekstra å glede seg over? Ja, at det stadig dukker opp nye folk i døra på Tysværtunet. Fullt hus på Vamp sist søndag, fullt hus på Kari Bremnes i kveld. Kan ikke bli bedre?
Tja, det måtte være at Kari Bremnes kommer tilbake med fullt band.

Konsert

Terningkast 6

Kari Bremnes
Tysværtunet
Sammen med Bengt Egil Hanssen på tangenter
12 sanger
90 minutter
Fullt hus