Utstillingen, som åpner 10. juni, vil være en unik anledning for kunstelskere og besøkende å oppleve Gravdals nyeste verk.
Utstillingen, som åpner 10. juni, vil være en unik anledning for kunstelskere og besøkende å oppleve Gravdals nyeste verk. FOTO: Privat

SOMMAR I TYSVÆR: Utstillingsåpning på Tysværtunet 10. juni

Amund Gravdal er i full gang med forberedelsene til sin kommende utstilling på Tysværtunet.

Utstillingen, som åpner 10. juni, vil være en unik anledning for kunstelskere og besøkende å oppleve Gravdals nyeste verk.

Gravdal jobber i hovedsak med oljemaling, og denne gangen har han malt mellom 13 og 16 bilder til utstillingen. Han sørger for at bildene er ferdige en måned før utstillingen, slik at de får tid til å tørke helt.

Stilendringer

Den erfarne kunstneren har gjort noen stilendringer siden forrige gang han stilte ut på Tysværtunet. Mens han tidligere har jobbet med observasjonsmaleri og gjengitt lys og landskap, har han nå beveget seg mot en mer abstrakt stil, men fortsatt i figurative landskapsmalerier. Disse verkene er basert på minner og gamle skisser og utforsker intuisjon og fantasi. Gravdal ønsker å skape et unikt visuelt uttrykk der betrakteren kan tolke og oppleve bildene uten å nødvendigvis kunne identifisere den spesifikke geografiske plasseringen.

En annen nyhet i denne utstillingen er størrelsen på bildene. De fleste av bildene er større enn tidligere, og dette gir et ekstra dimensjonalt element til verkene. Og noen av maleriene har han brukt opp til to år på å ferdigstille. Gravdal håper at publikum vil bli inspirert, og at noen av bildene vil finne veien til nye eiere. Han har også startet en ny tradisjon med å ha med et nytt selvportrett til hver separatutstilling

Åpningsfesten

Når det gjelder selve åpningen av utstillingen, vil det være en introduksjon fra Leder i Haugesund Kunstforening, Mona Elin Aarø. Innslag av Olav Dale vil også berike arrangementet.

Utstillingen vil stå på Tysværtunet frem til 3. juli, slik at besøkende har god tid til å fordype seg i Gravdals kunstverk. Det er en flott anledning til å oppdage og oppleve en lokal kunstners talent og unike uttrykk.

For Amund Gravdal er det ekstra spesielt å kunne stille ut på Tysværtunet, et sted som han besøkte mye i sin ungdom da han vokste opp i gamle Aksdal. Han håper at utstillingen vil treffe publikum og at det blir en suksess.

https://tysvarbygdeblad.buyandread.com/next/reader.htm?pub=tysvarbygdeblad_sm&back=hide