Ekteparet Kristine og Osvald Hettervik måtte flytte fra hjemmet sitt på Borgøy da fjorden ble islagt. 
Foto: Karina Søvik
Ekteparet Kristine og Osvald Hettervik måtte flytte fra hjemmet sitt på Borgøy da fjorden ble islagt.

Ble «fryst ut» av hjemmet sitt

Da fjorden ble islagt var det ingen vei utenom. Ekteparet Kristine og Osvald Hettervik måtte flytte fra hjemmet sitt på Borgøy, og over til fastlandet.

Av Karina Søvik
Da det nye rutetilbudet mellom Steinsvik og Borgøy ble innført i september i fjor, følte ekteparet Kristine og Osvald Hettervik seg ikke lengre trygge på øya – som har vært deres hjem i over 55 år. Rutetilbudet ble begrenset til to dager i uken, med avgang morgen og ettermiddag, og en avgang på søndagen. I tillegg er skyssbåten laget av plastikk, og kan derfor ikke gå på is. Ekteparet er godt kjente med farvannet, og visste hvilke utfordringer skyssbåten stod overfor på vinteren. Da frykten for en islagt fjord ble en realitet for noen uker siden, begynte paret flyttingen til fastlandet.
– Det er trist. Borgøy er vårt hjem, men vi føler oss ikke trygge der lengre. Man blir litt mer engstelige i vår alder vet du, og alt er så uvisst med dette nye rutetilbudet, spesielt nå på vinteren. Det er som om vi har gått hundre år tilbake i tid, sier Osvald.

Les hele saken i papirutgaven