Tjerand Milje (t.h.) var aktiv og god mot Vegard Stakland og Stega 2. Det ble scoring på Milje. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Tjerand Milje (t.h.) fikk seg en smell og måtte gi seg etter 45 minutter. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Rødt kort ødela festen

Over 100 hadde funnet veien til Nedstrand for å se hjemmelaget og Stegaberg 2 slåss om viktige poeng. Et rødt kort etter bare ti minutter gjorde at det aldri ble noen kamp. Nedstrand fikk fritt spillerom, tre poeng og 5-1-seier.

– For oss er det svært viktig å vinne over Stegaberg, men det er klart at kortet tok bort det meste av spenningen i dag. 10 mot 11 på dette nivået får en svi for etter hvert. Slett ikke vår beste kamp, men 5-1 og tre poeng var viktig for oss i toppstriden. I tillegg var det et par spillere som fikk bra med spilletid og mer erfaring, sier NIL-kaptein Eivind Espevik.
Situasjonen som «avgjorde» det meste kom etter ti minutter. Tom Asheim løp ved siden av Stega 2-keeper Nicholas Charalambous på tvers inne i 16-meteren. Begge bruker armene, men til slutt blir keeperen vel ivrig på stoppe spissen og tar et ekstra tak. Slik reglene er så blir det både straffe og rødt kort av slikt.
– Var vel ikke noe å si på at det ble straffe og kort, men det ødela kampen. Men slik er det av og til. Vi skapte noen sjanser, men med en spiller mindre i 80 minutter, ble det tungt i varmen, sier Stega 2-spiller Torbjørn Steinsland.

Nedstrand topper nå puljen. De har 25 poeng. Djerv 1919 2 ligger seks poeng bak. Stega 2 er sju poeng bak på en 5. plass.
Mer om kampen i papiravisen på torsdag.

Kampfakta

Nedstrand 5 (2)
Stega 2 1 (0)
7. div. avd. 5
Nedstrand stadion
1-0 Morten pedersen (str. 10)
2-0 Tjerand Milje (38)
3-0 Tom Asheim (46)
4-0 Rene Wiklund (75)
5-0 Rene Wiklund (81)
5-1 Torbjørn Steinsland (85)
Dommer: Knut Langåker, Ferkingstad IL
Tilskuere: 110