Bjørn Apeland viser at fabrikken i Vietnam nå er plassert på kartet. Snart ventar både Australia, Panama og Canada.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Bjørn Apeland har vært rundt om i verden med sine selskap. Nå flytter han i følge Dagens Næringsliv til Sveits. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Steinsvik er nominert

Hatteland Gruppen, Appex og Steinsvik Group er de tre kandidatene til «Årets Bedrift 2016», som deles ut på Haugalandskonferansen 10. mars.

Her er det næringsforumet skriver om Tysvær-bedriften Steinsvik.
Steinsvik Group lager produkter og løsninger for tøffe forhold som havbruk, maritime næringer og olje- og gassindustrien. Selskapet har tatt et kraftfullt steg inn i den internasjonale oppdrettsnæringen, og er i ferd med å bli en verdensèner som leverandør av utstyr til fôr- og havbruksnæringen.
Hovedkontoret og teknologibasen ligger på Frakkagjerd i Tysvær kommune, hvor knapt 100 av selskapets nær 600 ansatte holder til. Resten jobber hovedsakelig ved Steinsviks ulike avdelinger i utlandet som Chile, Canada og Vietnam.
Gründer Bjørn Apeland solgte i fjor høst selskapet til den industrielle investoren Kverva, men fortsetter som toppsjef. Steinsvik Group omsetter for nær en milliard kroner, og satsingen fortsetter med utgangspunkt i hovedkontoret på Frakkagjerd. Selskapet er aktiv på det regionale sponsormarkedet, bl.a. gjennom Steinsvikrittet.

Appex holder til på Raglamyr og har blant annet laget Tysvær Bygdeblad sin nettløsning.
Hatteland Gruppen med base i Åmsosen i Nedre Vats har lagt et enestående år bak seg, kronet med salget av robotsystemet Autostore, som i desember 2016 ble solgt til et av Europas største oppkjøpsfond for den svimlende sum av 4,5 milliarder kroner.