Vinner av OBOS-cupen 2018 etter 4-2 over Austrått i finalen; Skjold IL. Foto: Odd-Arne Hettervik

Live fra 19.30: Skjold vant OBOS-finalen 4-2

Skjold har vunnet årets OBOS-cup i Rogaland. I finalen kom laget under med 2-0 til pause, men snudde det etter en god 2. omgang. Det endte 4-2 til Skjold på Rennesøy. Det vanket 20.000 kroner og en flott pokal for seieren.

Skjold – Austrått
OBOS-cup finale
Rennesøy fotballbane
Dommer: Leif Sigve Finnesand (Mastra Idrettslag)
Lagene møttes også denne cupen i 2014. Da vant Austrått 3-2. Da scoret John Hettervik og Vegard Steinsland målene for Skjold.
Steinsland som til oss fortalte at sesongen var over på grunn av en hodeskade er faktisk i troppen i dag. Han starter på topp.
Keeper Håkon Bådsvik som fikk en smell og sto over siste seriekamp er også tilbake i troppen.
Midtstopperkjempen Jonas Wergeland er ikke med til Rennesøy.
Det er pokal,og 20.000 kroner til vinnerlaget.

En tidligere Skjold-spiller spiller fra start i en annen cupkamp i kveld: Rosenborg starter som følger: (4-3-3) Hansen – Dahl Reitan, Serbecic, Hovland, Meling – Konradsen, Jensen, Denic – Adegbenro, Søderlund, Bendtner.

NB!! For de som vil ha mer fotball: KM 4 divisjon damer Stegaberg/Skjold – Bryne/Frøyland
Spilles på Frakkagjerd kunstgress fredag 9 nov kl 20:00

Kampstart 19.30:
Her Skjold sine 11 som starter: (4-4-1-1) Håkon Bådsvik, Petter Haraldseid, Morten Bådsvik, Sebastian Nesheim, Jonas Risanger – Berge Ohm, Mats Steinsland, Aleksander Gundersen, Tollak Emil Gismarvik – Sander Hettervik og Vegard Steinsland.
Skjold – Austrått 4-2 (0-2)
0 minutt: MÅL!! 0-1 Yngve Hagen. Austrått straffe pga de spilte i 5. divisjon i år. NB! Rykket opp
1 minutt: Austrått rett i angrep, skyter like utenfor til venstre for Håkon Bådsvik. Austrått kjøre hardt fra start, kommet klart best igang.
5 minutter: Ny stor sjanse Austrått. Håkon redder skudd fra 5 meter.
Skjold med en liten motvind i 1. omgang. Gode forhold på Rennesøy
10 minutter: Har jevnet seg ut spillemessig. Skjold mer med.
12 minutter: Skjold får frispark fra 18 meter. Morten Bådsvik skyter i muren.
18 minutter: Det bølger nå, nestenmuligheter til begge lag.
23 minutter: Fantastisk avslutning på volley fra Berge Ohm,feberredning av keeper. Der skulle det stått 1-1.
24 minutter: Så slår Austrått tilbake, curle ballen like utenfor målet til Håkon Bådsvik.
26 minutter: MÅL!!! 0-2 Vetle Høivik. Etter en god Skjold-periode dobler Høyvik ledelsen. Det er irriterende for Skjold at det blir litt enkelt mål i mot…
Snart pause. Kan bli tøft for Tor Martin Hegrenes og Skjold dette…
33 minutter: Skjold gir seg ikke. Petter Haraldseid skyter fra 20 meter, i tverrligger og ned på strek. Massivt Skjold-press i etterkant mange muligheter for å satt den i «Nota».
35 minutter: Nye muligheter til Skjold, har overtatt initiativet. Ett mål før pause hadde vært viktig.
40 minutter: Hegrenes har tenk å ta grep. Jonas Staurland og Daniel Aarås i oppvarming. Sterk benk i kveld og litt å velge i for treneren.
43 minutter: Skjold kjører på og vil ha mål før pause. Har etterhvert hatt mange muligheter for å få den mål, men har ikke marginene med seg.
45 minutter: PAUSE Austrått klart best første 7, jevnet seg ut, og Skjold overtok etter hvert, burde stått 2-2, sier vår mann på kampen.
Skjold sin midtstopper Jonas Wergeland er skadet og spiller ikke. Slik opplevde han 1. omgang fra sidelinjen på Rennesøy: Austrått starter bra, en del sjanser i starten. Etter det blir det en jevn affære med store sjanser begge veier. Austrått spiller fysisk og jobber hardt, og Skjold har ikke fått helt igang spillet sitt. Har hatt et par store muligheter til å redusere her, men ballen vil ikke inn. Satser på en bedre andre omgang, vi må få igang spillet vårt og trøkke mer til over hele banen, sier Wergeland.

2. omgang:
46 minutter: Vi er i gang med andre omgang. Staurland og Aarås inn, ut Mats Steinsland og Petter Haraldseid.
48 minutter: MÅL!!! 1-2 Berge Ohm. Kommer alene med keeper etter gjennomspill fra Sander Hettervik. For en pangstart for Skjold etter pause.
55 minutter: MÅL!!! 2-2 Vegard Steinsland scorer etter et innlegg fra Daniel Aarås. For en revansje for skadeforfulgte Steinsland.
57 minutter: MÅL!!! 3-2 Berge Ohm. Angrep fra venstresiden, slår til Berge som setter ballen imål aleine med keeper. Skjold har snudd finalen på ni minutter.
73 minutter: MÅL!!! 4-2 Tollak Emil Gismarvik. På ny er innbytter Daniel Aarås sentral. Aarås kommer helt ned til dødlinje, og slår inn der Tollak bare kan kontrollere den til venstre for keeper. Skjold kjører kampen i 2. omgang.
77 minutter: Austrått prøver å mobilisere, blir tøffere i duellene.
83 minutter: Skjold kjører over et sliten Austrått. Sander Hettervik med stor sjanse alene med keeper, men sistnevnte klarer å redde sjansen.
88 minutter: Trippelbytte hos Skjold. Aleksander, Vegard og Berge ut. Inn kommer Sondre Bådsvik, Gøran Kallevåg og Gabriel Bakkevik Holden.
90 minutter: Austrått kjører på i det klokka tikker inn på overtid….
95 minutter: Slutt. Skjold vinner 4-2 og årets OBOS-cup. Nå skal pokalen «heim».

Fansen er som vanlig på plass:

En god gjeng fra Skjold på rundt 15-20 personer. Få fra Austrått å se på «øynå».