Paul Huhes hadde full kontroll på Tysvær Brass som imponerte i Peer Gynt salen i Grieghallen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Paul Huhes hadde full kontroll på Tysvær Brass som imponerte i Peer Gynt salen i Grieghallen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

NM Brass: Tysvær imponerte publikum

Tysvær Brass er nettopp ferdig med sin del av NM i Brass. I en sal med svært mye publikum leverte de. Stykket The Day of the lord av Steven Ponsford viste seg å være et vakkert, men også kraftfullt stykke musikk.

– Det er kjekt å komme til Grieghallen å få vist frem alt det vi har øvet på i det siste. Jeg er fornøyd og det var skikkelig kjekt å se hvor mange som satt i salen og ville høre et 4. divisjonskorps, sier dirigent Paul Hughes.
Det var stor stemning i salen og etterpå var det sosial mingling i den store Grieghallen.
– Dette handler om en happening for musikantene og oss dirigenter. I løpet av året er det de lokale arrangementene på hjemmebane som er viktigst. Men akkurat i dag, og akkurat nå er dette toppen på det meste, sier den sympatiske dirigenten med et stor smil.

The Day of the lord av Steven Ponsford var et variert stykke med både rolige og mer pompøse deler. Flere partier lokket fram både gåsehud og litt tårer hos publikum.

NM for voksne brasskorps trakk 87 korps fra hele landet. Resultatene blir klare i løpet av kvelden. Det er seks divisjoner og Tysvær Brass spiller i 4. divisjon. det er Tysvær-musikanter i både elitedivisjonen og i 1. divisjon.

Mer om Tysvær Brass og om andre Tysvær-musikanter i papiravisen på torsdag.