Kommuneoverlege Mariann Eintveit Lie 
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Kommuneoverlege Mariann Eintveit Lie Foto: Alf-Einar Kvalavåg

– Det er et voldsomt press på oss nå

Det er fortsatt ingen nye coronatilfeller i Tysvær. Men kommuneoverlegen har en svært dårlig magefølelse.

– I dag har det vært uvanlig stor trafikk på coronatelefonen, og vi har måttet gå til det drastiske skrittet å hente hjem helsepersonell fra ferie. Med tanke på alt det som nå skjer i Haugesund, så må vi bare krysse fingrene for at vi ikke får en voldsom oppblomstring av smitte hos oss, sier kommuneoverlege Mariann Eintveit Lie.
I Haugesund oppfordres nå alle som har vært innom tre utesteder om å melde seg og bli testet.
– Det er vanskelig å tro at ingen fra Tysvær har vært innom der i løpet av en «Sildajazz»-helg. Vi får avvente å se hva som kommer fram. Mange har ringt oss i dag, og vi vet hvorfor de ringer, det er en kombinasjon av mennesker som har vært på ulike utesteder, vært på reise og personer som har symptomer utenom dette, sier Eintveit Lie.

De tre stedene er: Bytunet Nattklubb 6., 7. eller 8. august, Rabinowitz eller Dikselen i Haugesund og datoene der er 31. juli, 1. august, 2. august eller 3. august
Hun forteller videre at situasjonen vurderes fortløpende og at kommunen kan gjøre grep på kort varsel.